Защо да изберем дървена дограма?

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
19.11.2015
  • Икономичност
  • Лесна поддръжка
  • Разнообразен дизайн
  • Природосъобразност
  • Устойчивост на климатични условия

Предимствата на дървената дограма

Създава здравословен климат в помещенията

Дървото като естествен материал влияе чрез своите качества позитивно, както на температурата в  помещенията, така и на влажността на въздуха.
Дървените прозорци са съобразени с природосъобразния начин на живот.

Спестява енергия

Дървената дограма  не само се произвежда, спестявайки енергия, но дървото от топлинно-техническа гледна точка е идеалният материал.

Има дълъг живот

Навсякъде човек може да открие функциониращи дървени прозорци, които са на 80 години и повече.

И е  устойчива

Дървото е  здрав материал, рамките от дърво са с висока формоустойчивост, която се дължи на здравите лепилни  връзки. Това е предпоставка за продължителна и безпроблемна експолатация, което е особенно важно при големите прозорци.

Имате избор относно цветове

Според индивидуалното желание на клиента за определен за цвят дограмата може да бъде изпълнена без проблем с различно външно и вътрешно оцветяване/боядисване/. Противно на разпространеното схващане, дървените прозорци могат да се лакират във всеки цветови тон.

Дървената дограма е продукт на природата

Дървото е част от естествения кръговрат и оттам е материално и топлинно използваемо.

Предлага повече, отколкото струва

Дървените прозорци от иглолистен материал (например смърч, бор или лиственица) са една доста добра икономическа инвестиция с оглед на тяхната дълга продължителност на употреба.

Поддържа се лесно

Дървото е антистатично и поради това не привлича мръсотия и прах. Прозоречните рамки се почистват лесно и с изключително малко средства.

Има много възможности за оформяне

От дърво могат да се направят всякакви форми на прозорци -  старинно изглеждащи или модерни прозоречни рамки. За  въображението няма установени граници.

И подхожда на всеки интериор

Често прозорецът изглежда като чужд елемент спрямо вътрешното пространство на дома и не подхожда на обзавеждането. Това не е така при дървените прозорци. Дървото на вътрешните рамки може да бъде съобразено с мебелировката и вътрешното оформление на всяко жилище или офис.